U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Zaterdag 16 september de Oldehovedag, gratis entree

Op zaterdag 16 september organiseert LKC Sonnenborgh voor de 104e keer de Oldehovedag. Op deze traditionele afsluitenede kaatspartij strijden zowel dames als heren uit de hoofdklasse om de hoogste eer.

Dit jaar is er wederom een aanzienlijke prijzenpot en zal er een koning en koningin worden gekroond aan het eind van de dag. De Oldehovedag 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door het Leeuwarder OndernemerFonds (LOF) en FB Oranjewoud

Locatie: LKC Sonnenborgh, ingang Obrechtstraat te Leeuwarden.

Aanvang: 11:00 uur en de toegang is gratis.

De Oldehovedag wordt al meer dan 100 jaar verkaatst en mag zich met recht een kaatsklassieker noemen. Ook dit jaar wil LKC Sonnenborgh hier in samenwerking met de KNKB weer een prachtige kaatsdag van maken voor kaatsers en publiek. Met dit bericht informeren we jullie over het verloop van de dag en een aantal belangrijke wijzigingen ten opzichte van voorgaand jaar.

De belangrijkste aandachtspunten:

* We starten de dag net als vorig jaar op 2 kaatsvelden. Halverwege de dag wordt dit omgebouwd naar 1 kaatsarena. De halve finales van de heren en de finales van de dames en de heren zullen opeenvolgend in 1 kaatsarena worden verkaatst. Met een extra tribune en al het publiek rond 1 kaatsveld willen we kaatsers en publiek de entourage geven die bij de Oldehovedag past. * Bij dames en heren zullen de 8 hoogstgeplaatste parturen strijden om de prijzen. * FB Oranjewoud stelt voor 10.000 EUR-prijzen ter beschikking voor de Oldehovedag en de klassementswinnaars van de heren- en dameshoofdklas. Het prijzengeld wordt evenredig verdeeld over de heren en dames hoofdklas. * Er wordt niet gekaatst om de derde prijs: alle verliezende halve finalisten ontvangen het prijzengeld dat bij de derde prijs hoort. * De deelnemers ontvangen van de KNKB consumptiebonnen. * In pauzes worden de Speedbooks individuele jaarklassementen van de jeugd, 30+, 50+, junioren, dames 1ste klas en heren 1ste en 2de klas uitgereikt. * Na afloop zullen de winnaars van het Speedbooks individuele jaarklassement, het LC-klassement en het Langhenkelklassement in de feesttent in het zonnetje worden gezet. * Een top100-band speelt daarna in de tent.

De keuze om in 1 kaatsarena te kaatsen heeft wel als nadeel dat er bij dames en heren voor de finale relatief lang gewacht moet worden. Zie het tijdschema hieronder. Dit vraagt wat tijd van de wedstrijdvoorbereiding. Om zo goed mogelijk voorbereid aan de finale te beginnen krijgen de parturen voor de finale de tijd die ze nodig hebben om zich goed in te slaan.

http://www.lkcsonnenborgh.nl/

Discussieer mee