U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Wafilin gebruikt nieuw innovatiecentrum voor voedseltechnologie

Van Hall Larenstein en Wafilin Systems ondertekenden op donderdag 8 maart 2018 een langdurige samenwerkingsovereenkomst. Wafilin Systems zal de nieuwe faciliteiten van het Food Application Center for Technology (FACT) bij Van Hall Larenstein gebruiken voor productontwikkeling en procesoptimalisatie voor duurzame food processing in het algemeen en zuivel in het bijzonder. Ook gaat Wafilin geavanceerde membraanfiltratie systemen ontwikkelen en leveren voor het FACT. Het sluiten van kringlopen, gebruik van reststromen en valorisatie van grondstof zijn eminente thema’s waarin membraantechnologie een belangrijke rol speelt.

In dit kader werkt Wafilin Systems o.a. aan het indikken/concentreren van rauwe melk op de boerderij. Deze technologie is onlangs beloond met de Water Alliance Innovation Stimulation (WIS) award. De uitgebreide en speciaal te ontwikkelen membraanfiltratie proces configuratie in het FACT zal voor verdere ontwikkeling worden gebruikt.

Discussieer mee