U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Originaliteitsprijs voor Leeuwarder Volkswagen-helikopter op Carbagerun

It's a bird? It's a plane? Geen van beide. Dit gele gevaarte is de tot SAR-helikopter omgetoverde Volkswagen Transporter van Leeuwarders Frank Zijlstra en Kevin Blaauw. De mannen sleepten er als 'Team Techno' een originaliteitsprijs op de Carbagerun mee in de wacht.

De Leeuwarders zijn vorige week maandag in hun helikopter naar Duitsland gereden voor de zomereditie van de Carbagerun, een 5-daagse rally door Europa met een 'barrel'. De wagen mocht namelijk niet meer dan 500 euro kosten, en gebouwd zijn voor 1999. Uitdaging is om met een zo origineel mogelijke auto op de proppen te komen. Deze keer ging de tocht dwars door Duitsland, Polen, Litouwen, Letland en Estland en eindigde in Litouwen.

De SAR-helikopter van Team Techno werd vervaardigd uit pur, hout en polyester. Het staartstuk is gemaakt van oliedrums, de propellers van een wielnaaf. Het ontwerp viel bij het publiek in de smaak en werd beloond met een beker en 1000 euro prijzengeld.

In de radio-uitzending van LEO Vandaag vertelt Frank Zijlstra over de tocht. Vanaf 17.00 uur op 106.1 FM of omroepleo.nl/live-radio

Discussieer mee