U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Organisatie

Omroep LEO: kwalitatief hoogwaardige informatie

Omroep LEO is een belangrijk medium voor inwoners van de gemeente Leeuwarden. De voornaamste taak is op kwalitatief hoogwaardige wijze informatie aan te bieden aan kijkers, luisteraars en lezers. De omroep wil Leeuwarders een aantrekkelijk en lokaal aanbod aan programma's blijven bieden en dit optimaliseren in programmatische en technische zin.

Visie

Elke dag zijn programmamakers bezig met uitzendingen waarin het leven in de gemeente een centrale rol speelt. LEO is betrokken bij dat nieuws. Nieuws, achtergronden, maar ook het gewone leven, de cultuur en de gezamenlijke identiteit maken de programma’s van LEO typisch iets van Leeuwarden. De omroep haalt zijn programma’s uit de haarvaten van de gemeenschap en ambieert een positie als leidend nieuwsmedium binnen Leeuwarden.

Op televisie gebeurt dat met het lokale nieuws –de kerntaak van de omroep– maar ook met zogeheten variaprogramma’s. De radio is een nieuws- en informatiemedium met muziek voor een brede, letterlijk ‘nieuwsgierige’ doelgroep. De radio kent daarbij ook zogenoemde speciale doelgroepenprogramma’s. Op de website vinden bezoekers de meest uitgebreide en snelste verzameling aan nieuws uit de gemeente Leeuwarden. Via Twitter, Facebook en Instagram worden volgers aangezet om te kijken, te luisteren, te bezoeken en wordt interactie bevorderd.

De gemeente Leeuwarden heeft verschillende thema's die belangrijk zijn voor de gemeente, denk hierbij aan LWDKH 2018, Leeuwarden Vrijbaan, de financiering van de zorg die van het Rijk wordt overgedragen aan de gemeente Leeuwarden en de watercampus. Thema's die de inwoners van de gemeente raken, zullen als een rode draad door de programmering van LEO gaan lopen. Crossmediaal is een veelgebruikt woord bij LEO. De Leeuwarder, uit of thuis, en iedereen die geïnteresseerd is in Leeuwarden, wordt goed geïnformeerd via de verschillende mediakanalen van de omroep.

Bestuur

LEO kent een stichtingsvorm en opereert onder de verantwoordelijkheid van één bestuur. Het bestuur is eindverantwoordelijke voor LEO. Het bestuur wordt geadviseerd door het PBO.

Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO)

Het PBO (Programmabeleid Bepalend Orgaan) van Omroep LEO vertegenwoordigt de verschillende sectoren in de samenleving. Het PBO stelt het programmabeleid vast en toetst dat regelmatig.

Het PBO is te bereiken per mail op pbo@omroepleo.nl