U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Heerlijkheden Uit Het Verleden

Heerlijkheden Uit Het Verleden

Op 12 oktober 2014 werd dit programma voor de eerste keer op LEO FM uitgezonden. Het betreft hier een programma waarbij u wordt meegenomen naar de mooiste muziek uit de jaren '40, '50 en begin jaren '60 van de vorige eeuw: hits en evergreens uit de oude doos.

Naast deze muziek krijgt u ook passende achtergrondinformatie  over de vocalist, de componist, de tekstschrijver en/of de inhoud van het lied.

Elke zondagmorgen van 9 tot 10 kunt u genieten van een uurtje muziek uit uw jeugd.

Bij veel luisteraars komen herinneringen naar boven. Men waant zich even in de goede, oude tijd van de pofbroek, pettycoat en vetkuif en denkt terug aan die gezellige dansavonden, die om 8 uur 's avonds begonnen en eindigden om 12 uur. Als laatste nummer speelde de band dan vaak "Auf Wiederseh'n." Populaire dansorkesten waren toen de Sambrinco's en de Amalfi's, beiden uit Leeuwarden.

"Heerlijkheden uit het Verleden" is dus vooral bedoeld voor de wat oudere luisteraars, maar ook jongeren hebben nu kans om kennis te maken muziek van voor het "Beatles-tijdperk."

Aan de orde komen vocalisten als Max van Praag, Eddie Christiani, Annie de Reuver, Doris Day, Elvis Presley, Nat King Cole, Jo Stafford, The Andrew Sisters, Frank Sinatra, Dean Martin, Bing Crosby, Pat Boone, Vera Lynn, Pery Como en vele anderen.

Een speciaal plekje wordt ingeruimd voor Jim Reeves, hij komt elke week even langs.

Ook de grote orkesten uit de oorlogsjaren en de tijd daarna worden niet vergeten. Denk bijvoorbeeld aan Glenn Miller, Harry James, Benny Goodman, Joe Loss, Tommy en Jimmy Dorsey en te te vergeten: The Skymasters, The Ramblers, The Dutch Swing College Band en The Kilima Hawaiians.

De techniek van dit programma wordt verzorgd door Peter Visser en de samenstelling en presentatie is in handen van Sjoerd Schilstra

Afleveringen