U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Geslaagd examen ruim 50 karate kids

Meer dan 50 jeugdleden van Leeuwarder Karatevereniging Iryoku zijn afgelopen zaterdag geslaagd bij het jaarlijkse zomerexamen. De pupillen werden in de Rengershal in Leeuwarden getoetst op hun conditie, basistechnieken en kata's (loopvormen).

Onder het toeziend oog van de examencommissie lieten de karate kids hun beste stoten, schoppen en weringen zien, steeds voorzien van een luide kiai (kreet). Als beloning ontvingen zij aan het einde van het examen een nieuwe kleur band of een slip. (fotografie: Gert Jaap Meter)

Voor het merendeel van de kandidaten betekende het examen het slot van een tweeluik. Zaterdag 8 juli waren ze al beoordeeld op het onderdeel kumite (vrije gevecht) tijdens de David Dekenga Memorial Cup. De kandidaten die niet aanwezig waren bij dat toernooi zullen in september bij de Oldehove Cup in Leeuwarden op hun kumiteprestaties worden beoordeeld. Zij horen dan definitief of ze zijn geslaagd voor het zomerexamen. In december zijn de winterexamens van Karatevereniging Iryoku.

Discussieer mee