U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Cel en afkickkliniek voor woningovervaller

Ee 21-jarige Drachtster is door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot 24 maanden cel plus 18 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar.

De Drachtster pleegde vorig jaar in korte tijd een hele reeks strafbare feiten. Samen met zijn broer had hij op 9 juli vorig jaar op de Wâldwei de bestuurder van een bestelbus mishandeld. De kinderen van het slachtoffer waren getuige van de mishandeling. Verder heeft de Drachtster een aantal inbraken gepleegd en heeft hij tot twee keer toe een boot met trailer gestolen. Hij heeft de partner van zijn moeder mishandeld en het huisraad in de ouderlijke woning vernield.

Op 14 oktober vorig jaar overviel de Drachtster samen met zijn tweelingbroer een woning aan de Nijtap in Opeinde. De broers waren op de boerderij in Opeinde op zoek naar wiet, toen ze door de bewoonster werden overlopen. De vrouw werd hardhandig aangepakt en een poosje door de broers vastgehouden. Ze heeft volgens de rechtbank 'in doodsangst verkeerd'. De broers hebben geen wiet gevonden.

De man moet zich na de detentie klinisch laten behandelen voor zijn drugsverslaving -hij is verslaafd aan ghb- en voor zijn psychische en persoonlijkheidsproblemen. Na de behandeling in een kliniek volgt ook nog een ambulante behandeling. De rechtbank legde aan de Drachtster een algeheel drugsverbod op. De broer werd op 4 mei veroordeeld tot twee jaar cel plus een jaar voorwaardelijk.

Discussieer mee