U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Arends verrassend onderuit eerste ronde Tsjechië

Sander Arends werd met de Kroaat Dino Marcan verrassend in de eerste ronde van het Challenger toernooi in Bosnië Herzegovina uitgeschakeld.

Een paar hectische dagen van hoe, waar en met wie te spelen, kwam het Leeuwarder LTV De Bontekoe uiteindelijk terecht in Bosnië Herzegovina. Nadat zijn afspraak met Matwé Middelkoop om een toernooi te spelen in Istanbul op het laatste moment spaak liep, Middelkoop werd door de KNLTB opgeroepen als plaatsvervanger van het afzeggen van US Open winnaar Jean-Julien Rojer voor de Davis Cup komend weekend, moest Arends op zoek naar een nieuwe dubbelpartner en vond die in de Kroaat Dino Marcan. Het tweetal was in Bosnië eerste geplaatst, maar kon die status niet waarmaken. Na een vrije dag op maandag, werd de wedstrijd op dinsdag wegens de weersomstandigheden afgelast en verplaatst naar de dinsdag.

Al deze tegenslagen hadden geen goed gedaan aan de voorbereiding op het € 43.000, - gedoteerd Challenger. Het nieuwe HD Arends/Marcan verloor dan ook verrassend met 7-5 4-6 (9-11) van de Kroatische tweeling Sabanov.

De eerste set liep al niet soepel maar werd nog wel in winst omgezet. In de tweede set moest op 3-4 eigen service worden ingeleverd en werd daarna met 4-6 verloren. De beslissende supertiebreak ging daarna met 9-11 verloren. Arends/Marcan wisten op 7-9 nog wel knap twee matchpoints weg te werken, maar bij een stand van 9-9 gebroken waarna de Kroaten de wedstrijd uitserveerden.

Discussieer mee