U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Zitakula brengt de zomer naar Asteriks

24 november 2017

Opzwepende afropunk met een vol en feestelijk geluid. Dit kenmerkt het negenkoppige collectief Zitakula, afkomstig uit Amsterdam. Op vrijdag 1 december brengen zij het feest naar Asteriks met als support Bokito Brass Band en 301.9. Kaarten zijn bij King Kong Records en onlineverkrijgbaar.

De band Zitakula ontstaat in de zomer van 2013, vernoemd naar een parkiet uit het Amsterdamse Vondelpark. Vanaf dat moment staat het collectief op festivals als Welcome to the Village, Oerol en de Zwarte Cross. In 2016 voegt zangeres Sandy Miessi Bakomi zich bij Zitakula. Dit resulteert in een nieuwe sound en de nieuwe debuutplaat Oasis die april dit jaar uitkomt. De plaat wordt gekenmerkt door rauwe afrobeats, funk en psychedelische soul. Met een tropische sound die doet denken aan Jungle by Night.

Bokito Brass Band is een enthousiaste streetband uit Leeuwarden bestaande uit jonge muzikanten. Meestal spelen ze tijdens evenementen in de stad, maar dit keer staan ze op het podium van Asteriks. Met een mix van New Orleans, afrojazz, hiphop en latin brengt de Bokito Brass Band het feestgedruis met zich mee. DJ 301.9 draait tussendoor fijne platen om de avond nog warmer te maken.

Up Next: The Grand East
Rock’n soul, gebracht door een van enthousiasme uit elkaar spattende band. Een nietsontziende tornado van vrijgevochten tukkers. Gebroederlijk staan ze naast elkaar op het podium, met in het midden een bezwerende frontman die zichzelf het graf in werkt om het publiek mee te slepen naar de wereld van The Grand East. Bekijk het hier.

Zie www.podiumasteriks.nl voor een overzicht van alle shows.

Vrijdag 24 november: EtN dag 1: Jack Bottleneck, Derya Yilderim & Group Simek en Fata Nirvana!
Zaterdag 25 november: EtN dag 2: Willie Darktrousers, Statue, Nyk de Vries, Hilbrandt vs Roelie Vuitton, Moon Diagrams en Fenster.

Vrijdag 8 decemberThe Grand East + The Escalates
Zondag 10 december: Muziek bij de Buren

Donderdag 18 januari: Music Battle 058 - FINALE
Vrijdag 26 januari: Zorita
Vrijdag 16 februari: Bonne Aparte
Vrijdag 9 maart: Tim knol

& meer TBA!