U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Street Art Tour in Leeuwarden

17 juni 2017

A Guide to Leeuwarden organiseert elke week op vrijdag en zaterdag  weer een Leeuwarden Street Art Tour.

De stadswandeling begint om 15:00 op het Mata Hari Plein (tegen over de Neushoorn). Deze stadswandeling is ook een Free Tour, je mag aan het einde van de tour zelf bepalen wat je de tour waard vindt middels een vrijwillige bijdrage. Aanmelden kan via: www.aguidetoleeuwarden.nl/Streetarttour

De enthousiaste gidsen van A Guide to Leeuwarden zullen je leren om Leeuwarden van een andere kant te bekijken. We zullen voorbij de historische bezienswaardigheden kijken om in donkere stegen, op regenpijpen, prullebakken en verlaten panden de mooiste straatkunst te bewonderen. Denk daarbij aan stickers, posters, graffiti en muurschilderingen. Tijdens deze wandeling zullen ook een aantal oude muurreclames getoond worden.

In steden als Hamburg of Berlijn struikel je soms over de straat kunst. In Leeuwarden moet je er een beetje meer naar zoeken. Maar ook hier zijn hele goede artiesten en hun straat kunst verdient vaak een groter publiek. Daarom is het juist ook zo leuk om mee te lopen met een gids die je laat zien waar je moet kijken. 'Het is zelfs voor Leeuwarders heel verrassend' zei een bezoeker na de vorige Street Art Tour. 'Het maakt dat ik nog beter om me heen kijk dan ik al deed'.

A Guide to Leeuwarden organiseert elke week een Leeuwarden Free Tour op Vrijdag om 15:00 en zaterdag om 12:00. Op beide dagen wordt er een andere route gelopen en andere verhalen verteld. Op zaterdag is er ook een 2e gids aanwezig om ook een Engelstalige tour aan te bieden. Hiernaast worden er met enige regelmaat thema stadswandelingen gegeven zoals de Street Art Tour, Biertour en de elfstegentocht. Op tripadvisor zijn deze stadswandelingen op basis van recensies van bezoekers de best gewaardeerde tours van Leeuwarden.

De stadswandeling is een Free Tour wat betekent dat je niet van te voren een vast bedrag hoeft te betalen. Deze stadswandeling is zo voor iedereen toegankelijk. Natuurlijk willen de gidsen wel wat verdienen met deze tours, daarom is er aan het einde van de tour de mogelijkheid om de gids een donatie te geven. Zo kan je zelf bepalen wat je de tour waard vindt.

De Leeuwarden Street Art Tour wordt een paar keer per jaar georganiseerd. De eerst volgende is op zaterdag 17 juni en begint om 15:00 tegen over de Neushoorn op het Mata Hariplein. Bij voldoende opkomst zal er een Nederlandstalige en een Engelstalige groep gemaakt worden. Aanmelden kan via de website: www.aguidetoleeuwarden.nl/streetarttour  Er is plaats voor maximaal 20 personen per groep.