U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Media Art Festival 2017: Young Masters genomineerden zijn bekend

07 december 2017

Van donderdag 7 tot en met zaterdag 16 december vindt in Leeuwarden weer het Media Art Festival (MAF) plaats. Het festival richt zich als enige in het Noorden op jong talent in de nieuwe mediakunst. Er is een uitgebreid programma met workshops, performances, filmavonden, discussie en geluidskunst. Centraal staat de Young Masters expositie met werken van de meest beste jonge mediakunstenaars uit heel Nederland en dit jaar voor het eerst ook een aantal internationale talenten.

 

Alle deelnemers aan de Young Masters expositie maken kans op de MAF Young Masters Award. De veelbelovende talenten zijn gescout op eindexamententoonstellingen en festivals in binnen- en buitenland. Dit jaar maken de volgende kunstenaars kans op de prijs:

Sarah Amrani, Willem de Kooning Academie, Rotterdam; Terence Baier, AKI, Enschede; Daan Bandringa, Minerva Academie voor Popcultuur, Leeuwarden; Jip de Beer, Frank Mohr Instituut, Groningen; Astrid Bink, HKU, Utrecht; Hannah Bloom, National College of Art and Design, Dublin; Bildspur, Züricher Hochschule der Künste; Lynette Darleen, Willem de Kooning Academie, Rotterdam; Levi van Gelder, HKU, Utrecht; Judith van der Heiden, Willem de Kooning Academie, Rotterdam; Lefki Mevissen, Rietveld Akademie, Amsterdam; Ole Nieling, AKI, Enschede; Ignas Pavliukevičius  (LT), KABK, Den Haag; Jasper Scholma, Minerva ABK, Groningen;
Romy Joya Kuldip Singh, Frank Mohr Instituut, Groningen

 

De winnaar van de MAF Young Masters Award mag een maand lang verblijven in de residency van AADK Spain in het Spaanse Blanca. Aan het einde van het werkverblijf zijn er presentaties en wordt de winnaar geïntroduceerd in het internationale netwerk van AADK. De winnaar wordt aangewezen door een internationale jury die later bekend gemaakt wordt.

 

Het Media Art Festival vindt plaats op wisselende locaties. Dit jaar is dat het kantoorpand aan de Snekertrekweg 1, bij velen nog bekend als postsorteercentrum, tijdelijk Provinciehuis of ‘Notfall’- gebouw, op vijf minuten loopafstand van station Leeuwarden. Het is een bijzondere en inspirerende plek die volop ruimte biedt voor de verschillende kunstwerken en projecten.

Foto: LED-Forest, Bildspur/CH