U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Mata Hari in Stenden Art Gallery te Leeuwarden.

03 november 2017

Naast alle documenten en archieven is de Friese kunstenaar Machteld Remerie gaan nadenken over de erotische kant van Mata Hari. Geheel op haar eigen wijze is ze dit in een achttal schilderijen gaan verbeelden.

Machteld: “Ik zie Mata Hari als een product van haar tijd. Een vrouw die de kracht vond en nodig had om ongetrouwd als danseres te werken. Een vrouw die slachtoffer werd van de eerste wereldoorlog als zovelen, wellicht onschuldig, misschien ook niet. Een vrouw die haar lichaam inzette om te (over)leven. Een leven waaraan abrupt een gewelddadig einde kwam. Ik vraag me af, wat als ze in deze tijd had geleefd? Zou haar einde er ook zo uit gaan zien? Of zagen we haar dan als een ondernemende, zelfstandige danseres? Mijn schilderijen, geïnspireerd , op de erotische kant van Mata Hari, verbeelden een kleurrijke vrouw met een erotische uitstraling, die tegelijkertijd kracht en breekbaarheid uitstraalt.”

 

De expositie in de Stenden Art Gallery is alle werkdagen te bezoeken van 9.00 uur tot 17.00 uur en duurt tot en met 23 december.

 

Art Connection

Ed van Dijk

www.artconnectionexpo.nl