U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Martijn van Dongen & Tom de Vries blokfluiten in ‘Telemannjaar 2017’

20 oktober 2017

in de serie 'Muziek +' van de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
op vrijdag 20 oktober 2017 van 17.00 – 18.00 uur.

Martijn van Dongen en Tom de Vries spelen op diverse soorten blokfluiten. Het programma is geheel gewijd aan Georg Philipp Telemann. Deze componist stierf namelijk precies 250 jaar geleden en zodoende is 2017 een Telemannjaar.
Naast muziek voor twee fluiten zullen er ook enkele fantasieën voor fluit solo klinken. Telemann verdiepte zich zeer in alle stijlen uit zijn tijd. Zo klinken er typische barokmuziek, muziek in een meer galante stijl, maar ook  strenge fuga’s naast passages die juist vragen om ritmische vrijheid en zelfs een sonate in volledige canonvorm. 

Martijn studeerde blokfluit aan het Utrechts Conservatorium. Zij behaalde in 1992 haar solo diploma bij Heiko ter Schegget. Verder volgde zij masterclasses bij Marion Verbruggen.
Zij speelt in diverse ensembles, o.a. het Fins-Nederlandse ensemble Arachne. Ook treedt ze regelmatig solo op. Zij geeft blokfluitlessen in haar woonplaats Baard.
Tom speelt sinds zijn vroege jeugd blokfluit. Het spelen van en luisteren naar blokfluitrepertoire heeft een grote fascinatie en liefde voor de Oude Muziek tot gevolg gehad. Toch koos hij voor een studie geschiedenis. Tijdens die studie is hij ook viola da gamba en traverso gaan spelen. Na het afronden van zijn studie besloot Tom zich te richten op het bouwen van blokfluiten en traverso’s, om daar zijn beroep van te maken.

 

De concerten in de serie 'Muziek +' zijn gratis toegankelijk.

Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

 

samenvatting:
Martijn van Dongen & Tom de Vries, blokfluiten, in de serie 'Muziek +',

vrijdag 20 oktober 2017, 17.00 uur: Dorpskerk Huizum, Leeuwarden.

 

Inlichtingen: dorpskerkhuizum@gmail.com en https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum