U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Kunstenaar Claudy Jongstra en muziek van Mozart in MCL

15 november 2017

Op zondag 5 november organiseert het Bonifatius Cultuurfonds een bijzondere middag in het Medisch Centrum Leeuwarden. De internationaal gewaardeerde kunstenares Claudy Jongstra verzorgt een lezing over haar werk. Daarnaast geeft Collectief Nootstroom onder leiding van Arnaud Oosterbaan een concert met de meeslepende ‘Serenade Gran Partita’ van het wonderkind Wolfgang Amadeus Mozart. Aanvang 15:00 uur, gratis toegang, collecte aan de uitgang.

Claudy Jongstra maakt expressieve textiele werken die zich kenmerken door het gebruik van natuurlijke materialen en een grote mate van tactiliteit. De toonaangevende kunstenares en ontwerpster werkt samen met nationaal en internationaal vermaarde kunstenaars, modeontwerpers en architecten en haar werk is opgenomen in belangrijke (inter)nationale museumcollecties. Het MCL is er trots op dat het werk Metaphoric Indigo 2.0 het Pieter Bonnema-auditorium een bijzonder cachet geeft. Van Jongstra zijn werken in MCL te zien in de openbare ruimtes van Zorgplein Harlingen en in het Pieter Bonnema-auditorium in Leeuwarden, waar de lezing en het concert plaatsvinden.

 

Nootstroom treedt op met een ensemble van dertien professionele musici uit Friesland en omstreken. Tijdens deze middag spelen ze Mozart's Gran Partita, (KV 361/370a,) een werk waarvan wordt gezegd dat het wellicht wel het mooiste is wat ooit voor blazers is geschreven... Pakkende anekdotes en inleidingen maken het programma tot een waar feest!

 

Stichting Nootstroom voelt zich uitgedaagd voor de zoektocht naar een inspirerende en toekomstbestendige rol van klassieke muziek in een veranderende samenleving. Door het geven van een impuls aan het muzikale en culturele klimaat wil Nootstroom bijdragen aan de leefbaarheid in Noord Nederland, met als kerngebied de provincie Friesland.

Inmiddels dragen ruim vijftig professionele musici Stichting Nootstroom een warm hart toe.

 

De verbinding met Friese poëzie, componisten en cultureel erfgoed maakt dat Nootstroom zich hecht verbonden voelt met Friesland en haar samenleving. Componisten en dichters uit Friesland verdienen hierin speciale aandacht. Tijdens elk muziekprogramma van Nootstroom zal één of meerdere composities of gedichten (opnieuw) het levenslicht zien.