U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Grote componisten in de wereldgeschiedenis | Cursus Bach, Luther en de Reformatie

24 september 2017

Een serie over de relatie tussen muziek en het tijdvak waarin ze is ontstaan. De wereldgeschiedenis is vaak bepalend geweest voor de ontwikkeling van muziek. Natuurlijk weten we allemaal dat Luther met zijn stellingen de religieuze wereld op haar kop zette. De Reformatie diende zich aan en in het verlengde daarvan veranderde ook de muziek. Tweehonderd jaar later kwam Bach met zijn op Lutherteksten geinspireerde werken. In hoeverre zijn de opvattingen van Luther terug te vinden in deze muziek? En hoe klinkt de reactie op Luther: de Contrareformatie? Dit jaar herdenkt men 500 jaar Luther. Reis mee in beeld en geluid door de op Luther geïnspireerde muziek.

Een serie over de relatie tussen muziek en het tijdvak waarin ze is ontstaan. De wereldgeschiedenis is vaak bepalend geweest voor de ontwikkeling van muziek.

Natuurlijk weten we allemaal dat Luther met zijn stellingen de religieuze wereld op haar kop zette. De Reformatie diende zich aan en in het verlengde daarvan veranderde ook de muziek. Tweehonderd jaar later kwam Bach met zijn op Lutherteksten geinspireerde werken. In hoeverre zijn de opvattingen van Luther terug te vinden in deze muziek? En hoe klinkt de reactie op Luther: de Contrareformatie? Dit jaar herdenkt men 500 jaar Luther. Reis mee in beeld en geluid door de op Luther geïnspireerde muziek.

Onderdeel van de serie ‘Grote componisten in de wereldgeschiedenis’ zie pagina ….

Website: www.harmonie.nl