U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

goed voorbereid naar de mata hari-tentoonstelling in het fries museum

25 november 2017

Yves Rocourt geeft op zaterdag 25 november 2017 en 3 februari 2018 introductielezingen bij de tentoonstelling Mata Hari: de mythe en het meisje. Rocourt is Mata Hari-expert en maakte als gastconservator samen met het Fries Museum de tentoonstelling over het mysterieuze icoon. In zijn lezing Mata Hari op reis vertelt hij het levensverhaal van Margaretha Zelle, oftewel Mata Hari, aan de hand van de reizen die zij maakte. Van haar geboortestad Leeuwarden naar Nederlands-Indië, waar het noodlot haar achtervolgt, en naar Parijs waar haar dans haar beroemd maakt in de theaters.

De lezing Mata Hari op reis start op beide data om 13.30 uur en duurt een uur. Deelname kost €10,- per persoon (museumentree niet nodig en niet inbegrepen). De lezing is onderdeel van een groter aanbod lezingen in het kader van de tentoonstelling Mata Hari, de mythe en het meisje, die tot en met 2 april 2018 te zien is in het Fries Museum in Leeuwarden. Aanmelden kan via de website van het Fries Museum.


De tentoonstelling Mata Hari, de mythe en het meisje is onderdeel van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018 en wordt mede mogelijk gemaakt door Provinsje Fryslân, Aegon, de BankGiro Loterij, Vrienden Fries Museum, Rabobank, VSBfonds, Stichting het Old Burger Weeshuis, Stichting Het Nieuwe Stads Weeshuis, Fonds Bolsward-Dronrijp 1993, Stichting Siebolt Foundation, Stichting Juckema-Sideriusfonds en Boelstra Olivier Stichting.

Het Fries Museum wordt mede gefinancierd door de Ir. Abe Bonnema Stichting, de Provincie Fryslân, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, EZ/Kompas, de BankGiro Loterij en Aegon.