U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

GEA-junior middagen in Natuurmuseum Fryslân

12 november 2017

De GEA-Kring Friesland gaat een aantal keren per jaar een GEA-junior middag organiseren in het Natuurmuseum Fryslân. Tijdens deze middagen maken kinderen op een leuke manier kennis met de basis van de geologie. De eerste keer is op zondag 12 november en heeft als thema: Drijvende werelddelen.

De werelddelen drijven als schotsen over het vloeibare deel van de aarde. Nog erger: ze schuren, botsen en soms drijven ze helemaal uit elkaar. Zo ontstaan er gebergten, maar ook aardbevingen en vulkaanuitbarstingen.

 

Tijdens de middag wordt aan de hand van filmpjes en proefjes uitgelegd hoe werelddelen schuiven. Ook komt aan de orde hoe oud de aarde eigenlijk is en hoe die er toen uitzag. En welke dieren en planten leefden er in de daarop volgende periodes?

 

De eerste GEA-junior middag is op zondagmiddag 12 november en is geschikt voor kinderen tussen 8 en 14 jaar. Aanvang is om 14.00 uur. De kosten bedragen € 5,- per persoon (dit is inclusief museumentree). Er kunnen maximaal 25 kinderen deelnemen, meld je dus op tijd aan, want vol is vol. Opgeven kan via: zijlstrakroon@kpnplanet.nl of bij de balie van het natuurmuseum.

 

De volgende Gea-junior middag is op zondag 14 januari 2018.