U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Friesland Free Tour

07 augustus 2017

Ga mee met de enthousiaste gids van A Guide to Leeuwarden en laat je meenemen door de hoofdstad van Fryslân. Deze stadswandeling door Leeuwarden vertelt het verhaal van deze unieke regio met haar eigen taal en cultuur. We leren je een beetje Fries, gaan de Friese Statenzaal van binnen bekijken en zien hoe Oranjekoeken gemaakt worden. Aan het einde van deze stadswandeling weet je hoe je een ‘oprjochte Fries‘ moet zijn.

De Friesland Free Tour begint elke vrijdag om 15:00 uur bij de Oldehove op het Oldehoofsterkerkhof. Als de Oldehove onbereikbaar is, door middel van evenementen op het plein, begint de stadswandeling bij de muurschildering van Maria Louise, op de zijkant van De Brasserie. De stadswandeling duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur en is in het Engels als er bezoekers bij zijn die geen Nederlands spreken.

De naam zegt het al: de Friesland Free Tour is een Free tour. Je hoeft dus niet van te voren te betalen, wel kan je aan het einde de gids een vrijwillige bijdrage geven. Aanmelden is niet verplicht, maar kan d.m.v. onderstaand contactformulier in te vullen. Er is plaats voor maximaal 20 personen, dus wacht niet te lang, want vol is vol. Het is ook mogelijk de Friesland Free Tour exclusief te boeken voor eigen gezelschap. De wandeling is dan ook op andere dagen mogelijk, uitgezonderd van zondag.

Vanaf Vrijdag 7 augustus 2015 tot Maandag 31 december 2018 om 15:00