U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Expositie 'terug naar Huizum

01 juli 2017

Expositie schilderwerken 'Terug naar Huizum' van beeldend kunstenaar Henk Krist.

Beeldend kunstenaar Henk Krist (1952) groeide op in Huizum. Hij ontwikkelde z’n kunstenaarschap, naast zijn werk als psychiatrisch verpleegkundige in het midden van het land. Ook volgde hij een muziekopleiding. Nu is hij terug in Huizum, waar hij veel herinneringen heeft liggen.
Hij woont en werkt hier weer en vindt het heel bijzonder te kunnen exposeren in deze sfeervolle kerk in het dorp van zijn jeugd.
Als onderwerp voor zijn schilderijen kiest Henk Krist meestal  de mens en diens bezigheden in eigen omgeving. Hij schildert deze op een merkwaardige manier: houterig , ietwat naïef, tragikomisch en persoonlijk.
De laatste jaren schildert hij ook meer landschappen. Henk Krist exposeerde als beeldend kunstenaar in binnen- en buitenland en zijn werk is aangekocht door verzamelaars, musea en particulieren. Hij ziet zichzelf als autodidact hoewel hij de kunstacademie volgde en noemt zich amateur van beroep.
Hij treedt ook nog op met een piano en soms op kerkorgel, nu echter met zelf gecomponeerde werken:  ergens tussen psalmen en smartlappen/blues gemengd met minimal music. Hij maakte de cd ”Krist speelt Krist” en bracht het boek uit: ”wat te doen op aarde”.
Bij de opening van de expositie in de Dorpskerk Huizum verzorgt hij zelf de muziek.

De opening van de Expositie 'Terug naar Huizum' is tegelijk de start van Tsjerkepaad 2017.

De toegang is gratis. U bent van harte welkom!