U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Expositie Abacus (Jan Wiersma) in Flora State te Leeuwarden

06 juli 2017

Van 6 juli tot en met 4 oktober exposeert Abacus (Jan Wiersma) in Flora State te Leeuwarden. Flora State organiseert deze expositie in samenwerking met het Leeuwarder kunstbureau Art Connection.

Jan Wiersma: "Van beroep fotograaf en van 1975 tot 2006 actief als zelfstandig fotograaf. Na het bereiken van mijn pensioengerechtigde leeftijd ben ik gaan schilderen en tot mijn verbazing vond ik dat geweldig leuk. Als fotograaf heb ik natuurlijk geleerd te zien en gevoel voor compositie en kleur ontwikkeld. Ik ben grafisch ingesteld met fascinatie voor licht en kleur."

"Ik gebruik de computer om composities samen te stellen en daarna te schilderen met olieverf op canvas. Veel stijlen heb ik geoefend door het naschilderen van 18 en 19 eeuwse schilders als Franz Marc, Edward Pothast, Paulus Potter, Monnet etc.... Eigen werk bestaat o.a. uit een serie portretten van beroemde mensen als Gandhi, Mandela, Hitler, Kennedy etc......"

"Ook heb ik een aantal op de computer gemaakte grafische voorstellingen op canvas geprint. Ik ben bezig een eigen stijl te ontwikkelen (Impressionistisch / Expressionistisch). Ik gebruik bij voorkeur foto’s voor het schilderen in het atelier en kan redelijk tekenen. Ik heb les gehad van Jan de Boer (onbekende meester) en Jannes Kleiker. Op dit moment heb ik les van Martin Sijbesma en ben verder autodidact."

Meer informatie: www.janwiersma.werkaandemuur.nl