U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

115e Rengersdag mist spektakel

Het ontbrak zondag op de 115e Rengersdag in een als vanouds mooie kaatsarena Sonnenborgh aan spektakel. Het Leeuwarder duo Enno Kingma en Hans Wassenaar, samen met Sint Jabuurster Renze Hiemstra, stond al om halfvijf met de kransen om de nek.

De 115e kaatsklassieker 'De Rengersdag' zal de geschiedenis niet ingaan welke nog lang reden zal geven voor een lange nababbel. Scheidend voorzitter van LKC Robert Roosjen tijdens de prijsuitreiking als altijd goed gemutst: "Maar dat zullen wij morgen wel in de kranten en op de sites lezen". De eerste bal werd geslagen precies om 11.00 uur 's morgens en drie minuten over vier was het de op Cambuur sokken kaatsende Enno Kingma die een onverwerkbare opslag richting perk Alle Jan Anema/Hendrik Kootstra afvuurde. Niet alleen deze beslissende slag, maar meer door zijn ijzerster- en bijna foutloos opslaan gedurende al zijn vier partijen deze dag werd hij terecht tot koning gekroond. Direct aan zijn zijde speelde de Sint Jabuurster Hiemstra in de finale een belangrijke rol door de bal drie keer op 6-6 over de boven te rammen. Hans Wassenaar kaatste als achterinse degelijk, maar aan de opslag werden nog wel eens een paar foutjes gemaakt. Voor het oog leek de uitslag in de finale tegen het trio Bauke Triemstra, Alle Jan Anema, Hendrik Kootstra eenzijdig. Het verloop van de partij gaf echter een geheel ander beeld met vier eersten op 6-6, drie eersten op 6-4 en slechts een eerst op 6-0. Een zitbal van Kingma in het eerste eerst en daarna drie keer boven van Hiemstra, deed het kwartje vallen richting trio Kingma en dat was ook meer dan verdiend. In de tweede omloop tegen partuur Marten Bergsma c.s. kreeg het winnende trio nog de nodige tegenstand, maar zij kregen de zege in de schoot geworpen na drie missers in het laatste eerst (5-4 6-0)) van Marten Bergsma.

Drie partijen eindigden deze Rengersdag op 5-0 en ...., twee op 5-1 en ...., twee op 5-2 en ...., twee op 5-4 en .... Het winnende trio van vorig jaar, Gert Anne van der Bos, Daniël Iseger (dit jaar met Tjisse Steenstra) en Taeke Triemstra, werd in de tweede omloop zonder ook maar een eerst te bemachtigen afgedroogd door de latere premiewinnaars. Daniël Iseger moest zondag, ook zaterdag in Makkum, invallen voor de zieke Taeke Triemstra.

Discussieer mee