U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

115e editie van De Freule voor KV Bolsward

Bij de jongens (14-16 jaar) werd woensdag de belangrijkste kaatsdag van het jaar gehouden. In Wommels ging de finale, om de felbegeerde gouden klokjes, op deze 115e editie van De Freule tussen Exmorra en Bolsward. Bolsward ging er met de zege vandoor.

Na eersten gelijk nam het Bolswarder trio, Hidzer Bogaard, Jelle Cnossen, Menno Galema, een voorsprong om deze niet weer uit handen te geven. Het ‘big point’ werd gespeeld op 4-3 6-6 toen Cnossen de kaats passeerde en Bolsward een 5-3 voorsprong nam. Op 5-3 6-6 werd daarna de genadeklap uitgedeeld.

De afdeling parturen ui de gemeente Leeuwarden speelden dit jaar geen rol van betekenis. Zo was LKC afwezig en kon geen jongenspartuur afvaardigen. Roordahuizum kwam knap tot de derde omloop maar verloor daarin van Exmorra (0-5 2-6). Warga was in de eerste omloop kansloos tegen 5e prijswinnaar Arum (1-5 4-6). Goutum kon het in de tweede omloop niet bolwerken tegen 3e prijswinnaar Baard (5-1 6-2). Grou ging in de tweede omloop na een spannend treffen ten onder tegen Dronrijp, de winnaar van de generale (5-5 0-6). OG Huizum streek in de tweede omloop de vlag tegen Gaast/Ferwoude (2-5 2-6).

Discussieer mee